Zástupci Slavíkovy vítězné kandidátky Votičáků s podporou TOP 09 a STAN se dohodli na společném vládnutí s ODS a Nestraníky. Nová koalice má přislíbenou podporu i od ČSSD. Hnutí ANO, které ve volbách skončilo druhé a které se dosud podílelo na řízení pětitisícového města, bude spolu s KSČM a SPD v opozici.

Křeslo druhé místostarostky připadlo Jaroslavě Pokorné (Nestraníci). Do pětičlenné rady zastupitelé zvolili ještě Janu Zelenkovou a Hanu Davídkovou (obě nezávislé za Votičáky).

Votičáci s podporou TOP 09 a STAN obsadili v zastupitelstvu šest z 19 křesel. Druhé ANO získalo o jeden mandát méně. Nestraníci, ODS a ČSSD mají po dvou křeslech a komunisté a SPD po jednom.

Slavík dnes ČTK řekl, že je v novém období potřeba dokončit nachystané akce, mimo jiné vybudovat biokoupaliště za 30 milionů korun, k němuž už město začalo stavět příjezdovou cestu a parkoviště. Za nejdůležitější úkol považuje připravovanou rekonstrukci čistírny odpadních vod zhruba za 60 milionů korun. "Výběrové řízení se nám bohužel zaseklo u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a teď s tím bojujeme. Čekáme na to, až se záležitosti, které trvají už skoro rok, uzavřou," uvedl Slavík.

Přestavba čističky je pro město důležitá, současné zařízení začíná být nedostatečné. "Technologie je už za hranou. Dokonce jsme museli do zařízení něco investovat v předstihu, protože by jinak ta čistička neplnila svůj účel," dodal Slavík.