Kromě zmíněné čtveřice se schůzky zúčastnili i další Zemanovi spolupracovníci, jejichž jména mluvčí neuvedl. Nazval je "hradní sedmičkou". Přítomen na schůzce byl i Ovčáček. "Setkání proběhlo, pan prezident si vyslechl názory svých nejbližších spolupracovníků a své rozhodnutí oznámí 10. března na tiskové konferenci," sdělil mluvčí ČTK. K výsledku porady se nechtěl vyjadřovat ani šéf hradní diplomacie Kmoníček.

Zeman minulý týden Českému rozhlasu řekl, že se na schůzce zeptá na názor spolupracovníků, jejich hlas ale bude brát jako poradní a nemusí se jím nakonec řídit. Média spekulují, že prezident je již rozhodnut znovu kandidadovat. Podle některých informací to svému nejbližšímu okolí řekl.

Ovčáček ale dnes na tiskové konferenci zopakoval, že hlava státu oznámí svůj verdikt na tiskové konferenci 10. března. O den dříve v podvečer se Zeman na Hradě zúčastní setkání se svými podporovateli a sympatizanty. Akce se koná každoročně jako připomínka Zemanovy inaugurace, letos bude slavit již čtvrtý rok ve funkci. Loni bylo pozváno téměř 1000 hostů.

Zeman byl do funkce zvolen na začátku roku 2013, pětileté období mu vyprší v březnu 2018. Zodpovězení otázky, zda bude znovu kandidovat, slibuje na letošní březen dlouhodobě.

Překážkou pro obhajobu mandátu by podle médií mohl být především jeho zdravotní stav. Prezident má potíže s chůzí kvůli polyfunkční neuropatii. Problémy mu dělá hlavně chůze po schodech, při které mu musí asistovat jeho okolí, a neujde také delší vzdálenosti. Zeman sám svůj zdravotní stav nedávno označil za stabilizovaný. V září oslaví 73. narozeniny.

O Zemanových případných soupeřích zatím není jasno. Kandidaturu na prezidenta dosud oficiálně oznámili podnikatel a textař Michal Horáček, podnikatel Igor Sládek a lékař a aktivista Marek Hilšer.