Zatímco na veletrhu výjezdové turistiky Go se prezentovalo přes 80 zahraničních destinací, Regiontour se soustředil na přehlídku turistických produktů České republiky a zemí visegrádské čtyřky, tedy ještě Slovenska, Polska a Maďarska.

Mezi návštěvníky byli profesionálové v cestovním ruchu, zástupci státní správy i samosprávy, a především koncoví uživatelé. "V novinářském centru se akreditovalo 269 novinářů, mezi nimi bylo 25 zahraničních z Maďarska, Rakouska a Slovenska," doplnil Krejčí.

Podle něj byl loňský rok pro cestovní ruch úspěšný a všechny české i moravské kraje zaznamenaly vyšší návštěvnost. "Zájem roste i o Slovensko, kde loni za prvních devět měsíců přenocovalo o čtvrtinu více Čechů než ve stejném období roku předchozího. To se projevilo v pestré nabídce vystavovatelů i ve zvýšeném zájmu návštěvníků jak o konkrétní informace, tak o nákup produktů," uvedl Krejčí.

Veletrhy Go a Regiontour letos dostaly čestné uznání za 27 let podpory podnikatelského sektoru v cestovním ruchu. Ocenění převzal ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš od předsedy Fóra cestovního ruchu Viliama Siveka.

Součástí veletrhů byl i tradiční festival RedFoodFest, který představil krajové speciality, a cestovatelský festival Go Kamera, který se věnoval především Himalájím.

Poprvé se při veletrzích konala Právní konference Svazu měst a obcí ČR za účasti ministra pro lidská práva, legislativu a rovné příležitosti Jana Chvojky a více než 200 starostů, primátorů a zástupců legislativních odborů.