Lázně loni v prvních pěti měsících roku rekonstruovaly za 100 milionů korun svůj největší hotel Libenský. "Hotel byl zavřený, z toho důvodu došlo k poklesu tržeb, které jsme na tomto hotelu nemohli realizovat. I přes tuto skutečnost jsme loni měli dvouprocentní nárůst tržeb," řekl ČTK Valenta. Podle něj se na loňských tržbách projevilo to, že někteří pacienti, kterým pobyt hradí pojišťovna, mohli opět prodloužit svůj pobyt v lázních ze tří na čtyři týdny.

Letos lázně opraví za 16 milionů korun Centrum časných rehabilitací, v plánu je také rekonstrukce objektu centrálních lázní za desítky milionů korun. "Vymýšlíme i nové samoplátecké pobyty a nové procedury, snažíme se zavést různé fitness a detoxikační pobyty. Hodně zvažujeme zaměření pro rodiny s dětmi, kde by našli kompletní vyžití s nabídkou okolních služeb," doplnil Valenta.

Společnost Lázně Poděbrady vznikla v roce 1992. Vedle onemocnění srdce léčí také stavy po operaci kloubů, nejčastějšími klienty jsou Češi. Cizinci tvoří asi jen čtyři procenta návštěvníků a jsou to většinou Němci nebo Rusové.