Novou podobu získaly prostory dětského lázeňského domu Wolker během prosincové provozní přestávky. Vstupní prostor a hala zdobí přírodní motivy volně inspirované krajinou Jeseníků. "Malba pracuje s velkou členitostí prostoru a průhledy do jiných chodeb. Část obrazu je tak vidět přímo a část je překvapením, které dítě objeví, až když vstoupí za rampu nebo do chodby," uvedla výtvarnice Řezbová-Morávková. Akademická malířka svět přírody tvarově zjednodušila a geometricky stylizovala, dbala přitom na to, aby se v něm děti dobře orientovaly.

Jesenické lázně mají pro dětské pacienty vyčleněny tři lázeňské domy. Počet nejmenších klientů podle vedení lázní stoupá od roku 2013. Do Jeseníku se přijíždějí léčit především s ekzémy a dýchacími problémy. "V roce 2014 k nám přes zdravotní pojišťovny přijelo na pobyt 1685 dětí, letos jich bylo bezmála dva tisíce," uvedl obchodní ředitel lázní Tomáš Rak. Další stovky dětských pacientů přijíždí jako samoplátci nebo na ozdravné pobyty organizované školami či samosprávami.

Kvůli vzrůstajícímu počtu dětských pacientů otevřely zdejší lázně v prostorách pod kavárnou Slavie v říjnu také muzeum dánské stavebnice Lego, první na Moravě. Vystaveno je zde tisíc modelů aut, robotů, pohádkových postav a budov. Ve Vídeňské kavárně u Ripperovy promenády si mohou lidé prohlédnout také unikátní stavebnicový model Sanatoria Priessnitz. Jeho autor Eduard Hybler nad modelem v měřítku 1:43 strávil 120 hodin a využil na něj 63.000 stavebnicových kostek.

Jesenické lázně se specializují na léčení horních a dolních cest dýchacích, potíží krevního oběhu či nervové soustavy. Za svou existenci a pozdější proslulost vděčí Vincenzi Priessnitzovi, jenž v roce 1822 založil první vodoléčebný ústav na světě. V blízkém okolí vyvěrá ze země osm desítek registrovaných a pojmenovaných pramenů.