Lázně dosud registrovaly 700 rezervací a aktuálně mají ubytováno 110 pacientů. "Na konci června bude v lázních nejvyšší počet přítomných pacientů od znovuotevření. Včetně samoplátců jich bude přesně 120. I proto musíme navýšení kapacity řešit už nyní," uvedl Dürrer. Rezervační oddělení lázní podle něj přijme denně průměrně 80 informativních telefonátů a kolem 40 e-mailů.

Pacienti jsou zatím ubytovaní v hlavní budově lázní Masarykově domě a ve vile Domov. "Nejvíce našich klientů tvoří pacienti komplexní lázeňské péče, tedy péče plně hrazené pojišťovnami. Další skupinu pak tvoří samoplátci nebo-li lázeňští turisté, kterých rapidně přibývá. Nejméně máme pacientů příspěvkové lázeňské péče," uvedl vedoucí obchodu a marketingu Jiří Ježek.

Nejčastěji jsou v lázních pacienti po operacích velkých kloubů, především kyčlí a kolen. Základem léčby v lázních je léčba křídovou slatinnou zeminou.

Po zvýšení kapacity by se počet pracovníků měl zvýšit asi z 50 lidí zhruba na 60. Před krachem měly lázně zhruba 100 pracovníků. S postupným přibýváním klientely lázně počítají s otevřením dalších ubytovacích vil. Prioritou lázní je postupně se přiblížit plné kapacitě lázní, která čítá kolem 400 lůžek v sedmi vilách.

Karsit za lázně před rokem zaplatil 60 milionů korun a dalších přibližně 20 milionů korun od té doby dal do oprav a znovuobnovení provozu lázní. Další investice přibližně za 40 milionů korun ještě lázně předpokládají. U Masarykova domu například plánují přistavění patra v jeho levé části.

Zdeněk Rychtera dr

Více o Lázních Velichovky čtěte ZDE