Mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk ČTK řekl, že problémy začaly na výpadovce už v odpoledních hodinách. "Auta se tam nakupila. Vinou ledovky pak v kopcích uvízly kamiony. Sypače se na místo nyní kvůli ucpané silnici nemohou dostat," řekl.

Na místě podle něj zasahují policisté a hasiči. Poskytují pomoc řidičům, kteří v koloně uvízli. Podle informací Národního dopravního informačního centra mohou ve směru na Frýdek-Místek strávit v koloně až pět hodin. V opačném směru se očekává zastavení dopravy na další dvě hodiny.

"V koloně jsou vozy, které na cestu z Frýdku-Místku do Třince vyjely v 15:00. Na cestě, která běžně trvá 20 minut už strávili více než šest hodin a další je čekají," řekl.

Mrznoucí déšť a následná ledovka působí v Moravskoslezském kraji problémy už od odpoledne. "Situace je mimořádná, za uplynulých 12 hodin na území Moravskoslezského kraje řidiči oznámili víc než 140 dopravních nehod, naštěstí se zatím všechny obešly bez smrtelných následků," řekla mluvčí moravskoslezských policistů Gabriela Holčáková.