"Za čtyři roky, co jsem byl starostou, se podařilo rozhýbat městskou část a zefektivnit její fungování a rozjet projekty z evropských peněz. Věřím, že jsem odvedl velký kus práce," řekl v nominačním projevu Vondra.

Zastupitelé dnes rovněž ještě před volbou starosty rozhodli o tom, že rada městské části bude mít devět členů, z nichž tři budou zastávat funkci místostarostů. Šest členů rady bude uvolněných, tedy placených, zbylí tři budou neuvolnění.

Místostarosty se následně stali Lucie Svobodová (ČSSD), která bude zastávat post první místostarostky, dále Jiří Zajac z ODS a Ilona Picková ze Strany zelených. Uvolněnými radními byli zvoleni Irena Kolmanová (TOP 09) a Břetislav Vodák (ČSSD). V radě je doplní neplacení radní Jan Hron z TOP 09, Josef Kutmon za ODS a za Zelené Petr Hukal.

Koalice má v jednatřicetičlenném zastupitelstvu většinu 17 hlasů. Vítězem komunálních voleb v Praze 14 se stalo hnutí ANO, které končí v opozici. Druhá ve volbách byla TOP 09 a třetí ČSSD.

Nejvíce mandátů získalo ve volbách ANO, které obsadilo devět křesel. Sedm zastupitelů má TOP 09. Čtyři křesla patří ČSSD a vždy po třech obsadily ODS a Strana zelených. Shodný počet dvou křesel mají rovněž KSČM a Konzervativní aliance 2014. Poslední mandát získala koalice Pro Prahu a KDU-ČSL.

Kdo povede Prahu 14:

JménoPolitická příslušnostFunkce
Radek VondraTOP 09Starosta
Lucie SvobodováČSSD1. místostarostka
Jiří ZajacODS2. místostarosta
Ilona PickováStrana zelených3. místostarostka
Irena KolmanováTOP 09uvolněná radní
Břetislav VodákČSSDuvolněný radní
Jan HronTOP 09neuvolněný radní
Josef KutmonODSneuvolněný radní
Petr HukalStrana zelenýchneuvolněný radní