Mluvčí Skupiny ČEZ pro západní a střední Čechy Martin Sobotka uvedl, že bez proudu bylo během noci kolem 4000 Středočechů, což představuje zhruba 1600 domácností. Potíže byly zejména v okolí Prahy, na Berounsku a Nymbursku. Kolem 06:00 mělo přerušenou dodávku elektřiny ještě asi 700 domácností.

Do půlnoci hasiči vyjížděli v souvislosti s počasím ke dvěma desítkám případů a do 07:00 zaznamenali dalších 35 zásahů. Večer se například v Anglické ulici v Kladně utrhla na desetipatrovém panelovém domě část střešní izolace. V Březnici na Příbramsku spadla pouliční lampa a na šestipatrovém panelovém domě se uvolnil velký plech.

"V ostatních případech hasiči odstraňovali z komunikací padlé stromy a větve," uvedla mluvčí. Do půlnoci bylo podle ní nejvíce výjezdů na Kladensku a Mladoboleslavsku, k ránu v okrese Praha-východ a na Příbramsku.

Napilno měli kromě hasičů i energetici, kteří odstraňovali poruchy na vysokém napětí. Kolem Prahy byly potíže hlášeny například v obcích Svrkyně, Velké Přílepy, Hostivice, Tuchoměřice či Lichoceves. V Říčanech technici řešili problém se spadlým kabelem v Terronské ulici a ve Svojeticích spadlé vedení ve směru na Klokočnou.

Bez proudu se v noci ocitl celý Zaječov na Berounsku. Potíže hlásily také Straky, Mcely, Bobnice a Loučeň na Nymbursku. Výpadek postihl i část Družce na Kladensku nebo nedaleké Bratronice. "Od půl osmé jsme byli potmě, znovu to začalo fungovat asi po třech hodinách," řekla ČTK obyvatelka Bratronic.