Hasiči vyjeli zejména na severu kraje od čvrtečního večera ke čtyřem desítkám zásahů, převážně šlo o odstraňování spadených stromů na komunikace. "Ve Velkých Losinách v areálu lázní došlo k pádu dvou větších stromů a následnému poškození střechy objektu a několika vozidel," uvedl mluvčí hasičů. Podle vedoucího údržby losinských lázní Františka Pézla stromy spadly na pavilon Šárka. Nikomu se nic nestalo. "Škody půjdou do statisíců korun, stromy poškodily i dvě osobní auta zaparkovaná na parkovišti u pavilonu. Jedna z větví prošla i stropem jednoho z pokojů v přístavku pavilonu. V pokoji byl ubytován host, ale naštěstí nebyl přítomen," řekl ČTK Pézl.

V Litovli na Olomoucku dnes silný vítr uvolnil část střechy supermarketu Tesco. Uvolněné plechy na střechách hasiči zabezpečovali také v obci Bedihošť na Prostějovsku či v Přerově.

Silný vítr někde doprovázela bouřka s blesky. V obci Skorošice na Jesenicku po záblesku se silným úderem vypadl proud, uvedl mluvčí hasičů.

Hasiči zasahovali například v Mikulovicích, v Klášterci nebo v Postřelmově. Zásahy se postupně rozšířily i do ostatních částí kraje. Podle Hošáka kromě stromů popadaných na silnici zaznamenali hasiči i popadané elektrické dráty.

Popadané stromy zkomplikovaly místy dopravu na silnicích. Uzavřena byla silnice mezi Domašovem nad Bystřicí a Novou Véskou. Spadlý strom zastavil ráno dopravu u obce Plumlov spojující místní části Žárovice a Hamry, další strom omezil dopravu u Paseky na Olomoucku. Podle dopravních informací policie v Uničově na Olomoucku spadl na silnici naproti hasičské zbrojnici sloup s elektrickým vedením.

Podle mluvčího Českých drah Radka Joklíka však události dopravu na železnici v Olomouckém kraji neomezily. Poruchy zatím nemají v kraji nahlášeny ani energetici.