"Chtěli jsme si vyzkoušet něco jako melodickou baladu. Je pravda, že to je dost ojedinělá věc, ale nemám důvod se za ni stydět. Fanouškům ale můžu slíbit, že náš koncert se bude odehrávat v současném svižném duchu," sdělil čtyřiapadesátiletý hudebník. "Budeme samozřejmě hrát největší hity naší kariéry a třeba se konečně dozvědí kolik, že stojí ta ryba," dodal v narážce na jeden z jejich největších hitů How Much is the Fisch (Kolik stojí ta ryba?).

H.P. Baxxter, vlastním jménem Hans Peter Geerdes, se podle svých slov do České republiky, kde vystupuje poměrně často, velmi rád vrací. V Česku je Scooter velmi populární, vstupenky na pražský koncert jsou téměř vyprodané. "Musím říci, že české publikum je mimořádně skvělé," podotkl H.P.Baxxter, který proslul také jako porotce německých talentových televizních soutěží.

Současnou sestavu Scooteru vedle něho tvoří Michael Simon a mladý producent z Hamburku Etnik Zarari, který nedávno nahradil Phila Speisera rozhodnutého dále se skupinou nepokračovat a plně se věnovat svým soukromým projektům. "Vede si skvěle, zapadl mezi nás na první dobrou," uvedl H.P. Baxxter na adresu Zarariho. Ten své první veřejné vystoupení se skupinou absolvoval letos v říjnu v Hannoveru.

Scooter v České republice již vystoupil v halách i na festivalech. Další koncert v tuzemsku naplánoval na 9. března v ostravské Ostravar Areně. "Hrajeme rádi všude, kde nás mají rádi. Když vstoupím na pódium, mám stav podobný určité extázi, vnímám jen muziku a lidi, a je mi jedno, jestli jsem v hale nebo na festivalu," konstatoval H.P. Baxxter.

Vystupovat v současné době Scooter nemůže na Ukrajině, kde jeho členům hrozí za vystoupení na Krymu anektovaném Ruskem až osm let vězení. Technopopová skupina vystoupila na rockovém festivalu ZBFest v krymském městě Balaklava poblíž přístavu Sevastopol. Kyjev pohlíží na cesty na Krym jako na narušení hranic. "Naším jazykem je hudba, ne politika," prohlásil k tomu H.P. Baxxter.

Scooter vznikl v roce 1993 a patří k nejúspěšnějším německým skupinám. Má za sebou 30 milionů prodaných nosičů a na 90 zlatých a platinových desek za prodej. Kapele se podařilo umístit 23 hitů do první desítky hitparády, což se od roku 1956, kdy se v Německu poprvé objevily žebříčky popmusic, nikomu nepodařilo.