"Beyoncé je velmi krásná, ale její hudba je spíše jako modeling - je to hudba, kterou se předvádí šaty. Ona není zpěvačka, se vší úctou k ní," řekl australské agentuře AAP Santana, který je nyní na turné po Austrálii a Novém Zélandu. Na slavnostním předávání cen Grammy Beyoncé vystoupila ve zlatých šatech, se svatozáří na hlavě a s četným doprovodem. Z devíti nominací na Grammy nakonec proměnila v cenu jen dvě.

Santana naopak pochválil britskou zpěvačku Adele, která letošní ročník prestižních hudební cen ovládla vítězstvím v pěti kategoriích, včetně tří hlavních. "Adele umí zpívat. Nemá s sebou všechny ty tanečníky a rekvizity, prostě si jen stoupne a zpívá a to je ono, proto vyhrála," řekl Santana, který je sám nositelem deseti Grammy z předchozích let.

Na pobouření, které jeho slova vzbudila na sociálních sítích, reagoval Santana na svém facebookovém účtu. "Mým úmyslem bylo pochválit Adele za Grammy. Můj komentář k Beyoncé byl bohužel vytržen z kontextu. Chovám k ní maximální úctu jako k umělkyni a osobnosti," napsal devětašedesátiletý hudebník, který je považován za jednoho z nejlepších kytaristů všech dob.