Matragi se narodila v roce 1953 ve Světlé nad Sázavou. Po základní škole se vyučila brusičkou skla a v roce 1974 odmaturovala na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Železném Brodě. V roce 1979 se vdala za Makrama Matragiho z Libanonu. V Bejrútu otevřela módní salon Blanka Haute Couture.

Od 80. let žije a pracuje v Libanonu, je dvorní návrhářkou žen z rodin králů, emírů a šejchů. Pro ně navrhuje originální večerní toalety i svatební šaty. Zároveň tvoří autorské kolekce. Kromě módní tvorby se Matragi věnuje designu skla, porcelánu nebo šperků.

Dnes večer představí kolekce Ready-to-Wear, tedy oblečení na běžné denní nošení, a Couture. "V mé pětatřicetileté tvorbě se atributy elements vždy prolínaly nejen v mých oděvních a sklářských dílech, ale zároveň i v experimentálním průmyslovém designu. V této kolekci bych chtěla spojit své dosavadní zkušenosti a ukázat vývoj v mém tvůrčím procesu, obohacený o nejnovější technologie nejen v materiálech, ale hlavně v přístupu a používání mých autorských inovačních nápadů v 3D efektu s optickými iluzionistickými prvky," slibuje návrhářka před svou dnešní galapřehlídkou.

V Obecním domě také již několik let trvá výstava modelů Blanky Matragi. Přes dlouhou dobu trvání je stále velmi navštěvovaná a potrvá ještě do konce příštího roku. Kromě běžné vstupenky za 260 korun si lze také zamluvit prohlídku s osobním doprovodem a výkladem návrhářky za 950 korun.