V průvodu pojede v pátek asi dvacítka historických vozidel. Bude mezi nimi například Tatra 30, Tatra 57, Praga Alfa z roku 1939 nebo Chevrolet Confederade Deluxe ze soukromých sbírek. Auta vyjedou kolem 15:30 z vily Stiassni, zastaví se na náměstí Svobody a pak přijedou do vily Löw-Beer, v jejímž areálu je i Galerie Celnice. Auta budou na místě k vidění celý víkend, včetně vozu Austro Daimler. Ten v současnosti bohužel není stoprocentně pojízdný, proto jej muzejníci dopraví rovnou do zahrady vily.

Podle Sylvie Zouharové-Dykové z technického muzea jsou jako průkopníci automobilismu na Moravě známí především Löw-Beerové, kteří patřili k prvním členům moravského a slezského autoklubu, který vznikl už v roce 1907. "Jeho členové byli zástupci aristokracie a pak movití podnikatelé," uvedl Zouharová.

Odborníci čerpali například ze záznamů Fritz Löw-Beera, který ve 20. a 30. letech projel autem nejen Evropu, ale i další země. Svoje cesty si fotografoval. Muzejníci čerpali i ze vzpomínek jeho sestřenice Grety Tugendhatové, která zmiňuje vozy Mercedes nebo Minervu. Podle Zouharové investovali Löw-Beerové do nákupu luxusních vozů velké peníze. Objednávali si za první republiky i tatrovky. Odborníci ale předpokládají, že šlo v tomto případě spíše o užitkové vozy. Tatru si oblíbila i rodina textilních podnikatelů Stiassni. Na výstavě je například fotografie Tatry 30, což byl vůz vyšší třídy. Kromě toho kupovala rodina pro firmu i užitkové vozy Tatra 57.

Atmosféru první republiky dokreslí komentovaná módní přehlídka šatů od secese po konec 30. let 20. století. Návštěvníci v dobovém oblečení jsou vítáni. Výstava v Galerii Celnice včetně víkendové výstavy historických vozidel v zahradě je volně přístupná.