Axl Rose se ke skupině připojí na evropskou část turné, která začíná 7. května v Lisabonu. 22. května zahrají AC/DC v Praze. Termíny deseti odložených koncertů v USA budou oznámeny v nejbližších dnech. I na nich se představí Axl Rose.

"Pražský koncert je již delší dobu vyprodaný. Držitelé vstupenek, kteří nejsou spokojeni s volbou hostujícího zpěváka, mohou kontaktovat kancelář Live Nation Česká republika," uvedl za pořádající agenturu Live Nation Petr Novák.

Skupinu AC/DC, jejíž název je označením střídavého a stejnosměrného elektrického proudu, založili v roce 1973 v Sydney bratři Angus a Malcolm Youngovi. Do rockové historie se kapela zapsala takovými hity jako Highway To Hell, Let There Be Rock nebo Whole Lotta Rosie. Brian Johnson se ke skupině přidal v roce 1980 poté, co zemřel tehdejší zpěvák Bon Scott.

Lékaři Johnsona ohledně ztráty jeho sluchu varovali letos na začátku března, nakázali mu, aby okamžitě přestal koncertovat. Kapela kvůli tomu částečně pozměnila harmonogram svého turné.

"I když bychom velmi chtěli, aby toto turné skončilo tak, jak začalo, chápeme, respektujeme a podporujeme Brianovo rozhodnutí přestat koncertovat a zachránit si sluch," uvedla kapela ve svém prohlášení. "Jsme odhodlaní dodržet naše zbývající závazky na turné... a jsme šťastní, že nám Axl Rose nabídl svou pomoc," dodala. Frontman Guns N' Roses se ke skupině připojí na evropskou část turné.