Mladík chtěl písní vzdát hold své oblíbené skupině a udělat radost jejím fanouškům. Novotný propadl hudbě Beatles ve svých osmi letech, kdy poprvé uslyšel jednu z jejich písní. "Objevil jsem na internetu samostatnou vokální stopu jedné z písní, stáhnul ji a v počítači analyzoval. Hrál jsem si s tím, čímž se melodie trochu měnila. Pak mě napadlo udělat úplně novou melodii," popsal Novotný vznik skladby. Píseň s názvem I Know My Love/We're Still Together dokončil po pěti měsících práce loni na podzim.

"Nahrávka, která vznikla, je zčásti koláží sestavenou ze zdrojů čerpaných z internetu: sólových hlasů všech čtyř členů Beatles. David Novotný je s docela dobrým vcítěním sestříhal do nového, vlastního textu, který svým sloganem "we're still together", tedy "pořád jsme spolu", vlastně naplňuje sen publika. Vytvořil tak novou skladbu, k níž se svými přáteli nahrál hudební stopu, která se blíží soundu a stylu Beatles, záměrně variuje řadu jejich typických momentů. Všemožných koláží je internet plný, tahle je propracovaná, důvtipná a má sílu oslovit globální publikum," řekl ČTK hudební publicista Pavel Klusák.

Píseň je součástí Novotného chystaného Beatles projektu. Začátkem května by měl vydat vlastní CD s názvem In The Beatles Style se 14 svými písněmi složenými v duchu hudby Beatles z let 1962 až 1970. "Skladby by měly být díky dobovému technickému zařízení věrné i zvukově," řekl Novotný. Sám jako aktivní muzikant působí v českobudějovickém swingovém Metroklub Big Bandu. Skladbu natočil se svými přáteli z bandu a studenty konzervatoře.

Novotný napsal o svém díle kytaristovi, jenž působí s Paulem McCartneym v kapele. Zatím bez ohlasu, McCourtney však bude mít v červnu v Praze koncert. "Byl bych rád, kdyby se k němu nahrávka dostala a kdybych slyšel jeho názor, ale to asi bude těžké," přemýšlí Novotný.