"Každý rok zkoušíme v programu něco nového. Letos jsme se rozhodli nasadit mezi rockové kapely novoromantické Alphaville. Právě takové kontrasty máme na jiných akcích rádi. Není lepší pocit, než vidět pod pódiem zpívat rockera, punkáče nebo popaře hit Forever Young, který všichni znají třeba z fimu Highlander," uvedl pořadatel festivalu Dušan Neumann.

Podle něj kapela vystoupí v sestavě Marian Gold (zpěv), David Goodes (kytara), Jakob Kiersch (bicí), Maja Kimová (baskytara) a Carsten Brocker (klávesy). "Alphaville do České republiky jezdí rádi, protože zde mají velkou základnu fanoušků. Několikrát tady oslavili svoje narozeniny, koncertovali s Karlem Gottem, s nímž také nazpívali Forever Young," podotkl Neumann. Alphavill, jehož členové jméno kapely zvolili podle jména domu, ve kterém vznikly první nahrávky, se v Olomouci naposledy představili v březnu 1999.

Milovníci rockové muziky, kterou má festival v názvu, se však podle organizátorů nemusejí bát, že by na přehlídce postrádali i tvrdší muziku. V programu se vystřídají například rockové legendy Precedens, populární Iné Kafé ze Slovenska, americká rocková kytaristka Janet Robin nebo skupina Riverside z Polska, která je řazená mezi deset nejlepších kapel tohoto žánru na světě. "Všichni zakládající členové, kteří dříve působili v metalových kapelách, dali vzniknout unikátnímu uskupení, kde do progresivní hudby přirozeně pronikají právě metalové prvky, které nejsou dominantní, ale ani přehlédnutelné," dodal Neumann. Na festivalu se z domácích hudebníků představí také Anna K. s kapelou.

Ozdobou letošní přehlídky Bounty Rock Cafe Open Air byla britská skupina Uriah Heep. Její členové si pro olomoucký koncert kromě největších hitů přichystali i písničky ze čtyřiadvacátého studiového alba Outsider, které vyšlo loni. Na hudební přehlídku se letos pořadatelům podařilo nalákat kromě britské i českou rockovou legendu Stromboli. Festival si nenechalo ujít přes 2500 diváků.