Už jsme doma pojali 30. výročí svého založení jako celoroční záležitost. Odehráli desítky koncertů, podnikli měsíční turné po Evropě s baskytaristou Iggyho Popa Mickem Wattem a představili se na několika koncertech a festivalech v Číně. V září pokřtili album Tři křížky, na kterém přearanžovali písně, které na album vybrali sami fanoušci. Kapela výroční koncerty pojímá s velkolepou výpravou a zajímavými hosty. Nejinak tomu bude i tentokrát, podrobnosti však skupina dopředu neprozradila.

Kapela Už jsme doma vznikla v roce 1985; brzo její řady rozšířili bývalí členové rozpadlé punkové kapely FPB, mezi nimi i zpěvák a kytarista Miroslav Wanek. První album nazvané Uprostřed slov UJD vydali v roce 1990. Už jsme doma stáli v polovině 90. let u zrodu představení Freak Show (Obludárium) tajuplné skupiny The Residents v Divadle Archa. UJD jako jedna z mála českých kapel pravidelně podniká dlouhá turné po USA, často vystupuje v západní Evropě. Jako pátý člen kapely je obvykle uváděn i "hráč na štětce a barvy", malíř Velíšek, jehož autorský rukopis je po celou dobu existence kapely poznávacím znamením obalů jejích desek

V USA a Kanadě odehráli více než 600 koncertů, díky nimž jsou tam dnes - vedle Plastic People - rozhodně nejznámější českou rockovou kapelou. Fanoušky však mají prakticky po celém světě.

Už jsme doma vystoupí v této sestavě: Miroslav Wanek (kytara, klávesy, zpěv) Pepa Červinka (basa, zpěv) Adam Tomášek (trubka, zpěv) Jaroslav Noga (bicí) Martin Velíšek (štětce).