Autorem příběhu o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho je textař Tomáš Belko. Spojení klasiky a moderní hudby nabídne ve velkých halách mimo jiné hosty, jimiž budou čínský houslista Li Čchuan Jün a Američanka čínského původu hrající na akustické cello Tina Guo. Ta si zahrála mimo jiné s hvězdami jako Carlos Santana, Foo Fighters a Peter Gabriel. V pořadu dále vystoupí houslistka Julie Svěcená.

Projekt moderně pojaté klasické hudby se poprvé objevil v roce 2008 v podobě CD Vivaldianno MMVIII. Album Vivaldianno MMXII vyšlo v roce 2012, na vydání CD navázalo Vivaldianno Tour 2012. Ve 12 skladbách se hlavní protagonisté projektu nechali inspirovat zvuky klasických, etnických i elektronických nástrojů nejen nadčasovou hudbou Antonia Vivaldiho, ale také Bachem a Mozartem, houslistou a skladatelem Fritzem Kreislerem a argentinským hudebním mágem Astorem Piazzollou.

Prvního CD Vivaldianno MMVIII z roku 2008 se prodalo 35.000 nosičů. Vyprodané turné po 15 českých městech, Vivaldianno Tour 2010, si nenechalo ujít přes 20.000 diváků. Více informací je na www.vivaldianno.cz.