Festivalovým centrem je Veřejný sál Hraničář, kde už program začal přednáškou a diskuzí s tvůrci komiksu Svatá Barbora. V sobotu se návštěvníci mohou těšit mimo jiné na Davida Černého a jeho workshop pro všechny generace, který je zaměřený na pastely a koláže.

Do Ústí míří také umělci ze zahraničí a mezi probíraná témata bude patřit třeba využití psychedelik v psychiatrii a péči o duševní zdraví. Za hlavní téma autoři festivalu vybrali psychomagii chápanou jako způsob přemýšlení a hledání vztahů mezi zdánlivě nesouvisejícími událostmi.

Principy psychomagie podle Johnové úzce navazují na výstavu, která je aktuálně v Galerii Hraničář s názvem Topografie pozornosti - Zpřítomnění.

Díky festivalu mimořádně ožijí i místa v okolí Hraničáře. "Chceme využít prázdné a opuštěné výlohy a na pár okamžiků je proměnit ve výstavní scénu hrající světlem a barvami. I piazetta před Hraničářem ožije díky videomappingové projekci a stane se pohyblivým světelným obrazem, který diváka vtáhne do psychomagické atmosféry celého festivalu," uvedla Johnová.

Celý program a veškeré podrobnosti najdou lidé na webu pořadatelů.