Mezinárodní hudební soutěž Global Music Awards vznikla v roce 2011. Jejím hlavním cílem je pomoci zviditelnit hudební talenty napříč žánry. Každý rok pořadatelé vybírají vítěze ze stovek přihlášek od interpretů z celého světa. Hudebníci získávají ocenění v podobě zlaté, stříbrné a bronzové medaile.

"Stříbrná medaile se skladbou Canzonetta Espanola mě v takové konkurenci samozřejmě těší. Soutěže se účastní hudebníci z celého světa a ocenění se udělují na základě kvality jednotlivých skladeb, nikoliv podle rekordních prodejů nebo velikosti fanouškovské základny. I s ohledem na to mě těší skutečnost, že kromě mé skladby se do výběru dostaly další dvě česká díla a že je naše země ve světě slyšet," uvedla Draper.

Simonne Draper studovala kytaru na konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. V roce 2014 postoupila se skladbou Dolorosa do finále mezinárodní skladatelské soutěže The United Kingdom Songwriting Contest. Ve stejné soutěži v roce 2015 a 2016 uspěl se skladbami New York a Ave Maria český hudební skladatel Tomáš Kympl. Draper v roce 2015 vyhrála se skladbou Finesa 2015 v kategorii klasická hudba The Hollywood Songwriting Contest.