Výstava Něžné podoby dětského světa bude přístupná od 18. října ve výstavní síni muzea v Jablunkově. "Představí základní období života dítěte a předměty, které jsou s dětstvím úzce spjaty. Nově narozenému dítěti pořizovala rodina výbavičku, proto ani zde nebudou chybět základní součástky dětského odívání," řekla. Od košilek, zavinovaček až k těšínským dětským sukním.

K vidění budou i různé upomínky na křest, který byl významným krokem k začlenění nového přírůstku rodiny do společnosti. Muzeum vystaví i staré slabikáře, dětské knihy a hračky. Výstava potrvá do konce února 2019.

Výstava Mistrovský tanec jehly a dláta, která bude od 26. října do 30. listopadu umístěna v prostorách foyer Těšínského divadla, se věnuje lidovým řemeslům, hlavně vyšívání a řezbářství. "Nahlédneme mezi poklady, které dokážou vytvořit mistři svého řemesla. Vyšívačka Blažena Slováčková z Českého Těšína a řezbář Pavel Kufa z Mostů u Jablunkova získali loni za své dílo titul Mistr tradiční rukodělné výroby Moravskoslezského kraje," uvedla.