Skladna In C byla poprvé veřejně provedena roku 1964 a z hlediska vývoje soudobé hudby šlo o zlomový moment. Přestože mnozí v té době považovali kompozici za vtip, ve skutečnosti se jednalo o dílo, díky němuž je Riley považován za "otce minimalismu".

Na letošních Strunách podzimu dále vystoupí soulová zpěvačka Lizz Wrightová nebo dvojice Andy Irvine a Paul Brady, která stála u zrodu irské folkové scény. Poprvé do Česka míří i jeden z předních představitelů art rapu Open Mike Eagle. Česká premiéra čeká i virtuosa Egberta Gismontiho, jehož žánrovou nezařaditelnost dokazují ocenění, která získal za své album Dancadas Cabecas. V Anglii bylo oceněno v kategorii popu, v USA v kategorii lidové hudby a v Německu jako klasické album. Závěr festivalu bude 10. listopadu v Rudolfinu patřit jazzu, latinskoamerické hudbě a flamenku v podání pianisty Michela Camila a kytaristy Tomatita.

Jediným koncertem tuzemského interpreta v hlavním programu bude 4. listopadu vystoupení písničkářky a kytaristky Dagmar Voňkové s řadou hostů v Divadle Archa.

Kromě hlavního programu Struny podzimu spojily síly s festivalem světla Signal a připravily společný projekt Organik, v němž se představí varhanice Katta a mladá kreativní skupina BLOK_4. Atmosféru zážitku na pomezí koncertu a světelné instalace umocní od 11. do 13. října prostor pražského kostela U Salvátora. Žánrové rozpětí festivalu potvrdí česká kapela Malina Brothers, která zahraje 6. listopadu v Kavárně Lucerna. Více informací je na www.strunypodzimu.cz.