Absolvent Janáčkovy konzervatoře v Ostravě a pražské AMU Kačo vystudoval Berklee College of Music v americkém Bostonu, která ho mimo jiné naučila využít jeho romské kořeny jako cennou tvůrčí devízu. V jeho specifickém skladatelském i interpretační stylu se podle hudebních odborníků prolínají prvky vážné hudby, jazzu i lidové hudby. Na klavír začal v pěti letech hrát zcela intuitivně, noty, stupnice a základy techniky a hudební teorie přišly až na novojičínské ZUŠ ve 12 letech. "To, že jsem začínal improvizací a hraním podle sluchu, byla jedna z mých největších výhod, co se hudebního vnímání týče," uvedl umělec, který se představí v Česku poprvé po úspěšném debutu v Carnegie Hall.

Za koncertním cyklem Hybatelé rezonance stojí společnost C. Bechstein ve spolupráci s Národní galerií v Praze. Navazuje na dvouletý projekt, na kterém zazněl komplet Beethovenových klavírních sonát v podání Salíma Aškara.

Další z večerů Hybatelů rezonance 4. března příštího roku nabídne Beatu Hlavenkovou. Jan Bartoš, výrazný žák Ivana Moravce, vystoupí 8. dubna. Koncertní cyklus pak uzavře 10. června Ivo Kahánek, v jehož podání zazní díla Johanna Sebastiana Bacha, Miroslava Kabeláče, Leoše Janáčka a Ludwiga van Beethovena. Právě Kahánek patřil na pražské AMU ke stěžejním učitelům Kača.