"Ve své současné tvorbě se (Hrouzková) pohybuje na polích nezobrazivého umění, její tvorba osciluje mezi lyrickou abstrakcí a takzvaným konkrétním uměním," uvedl Netušil.

Autorka také pracuje s materiálovými asamblážemi a instalacemi, často používá kovových reliktů. Témata čerpá v krajině, východních filozofiích, mayské kultuře i z díla barokního architekta Jana Blažeje Santini Aichla.

"Z jejích obrazů vyzařují hluboké zemité energie a zářivé oslňující světlo. V posledních letech experimentuje s rezavým plechem, konkrétněji rezem na papíře a na plátně, tvoří asambláže a koláže," řekl kurátor.

Hrouzková vystavuje svoji tvorbu od 80. let minulého století. Absolvovala Katedru výtvarné teorie a výchovy a bohemistiky na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V 80. letech učila na Ostravsku a od roku 1990 žije a pracuje ve východních Čechách.

V roce 1999 založila se svou kolegyní Pavlínou Vomočilovou soukromé Výtvarné studio v Dolním Újezdě u Litomyšle, kde se věnují výtvarně nadaným dětem a mládeži. Je členkou Unie výtvarných umělců pardubického regionu a Klubu konkretistů KK3.