Seriál o partě dětí, která vyšetřuje případy spojené s pašováním exotických zvířat, se podle ní natáčí ve Zlíně a jeho okolí od června. Štáb pracoval například v kongresovém centru, sadu Svobody nebo v hotelu Moskva. "Celý týden se natáčelo i v jednom z baťovských domků v ulici Příkrá. V následujících dnech se štáb přesune na hrad v Malenovicích, kde má vzniknout další jeden díl. Objeví se v něm například herec Jan Dolanský a dokonce i živý vlk," uvedla Hladká.

Uzavření hradu považují filmaři za nezbytné pro bezpečný chod natáčení. "Věřím, že nám pohled na známé místo v hotovém seriálu tuto dočasnou komplikaci plně vynahradí. Pro Zlín a Malenovice znamená vysílání v televizi také dobrou reklamu, která může do hradu přilákat více turistů a přinést tak finanční zisk, který pomůže třeba při dalších opravách této krásné památky," doplnila Hladká.

První český kriminální seriál určený dětem vzniká v režii Juraje Nvoty. Koproducenty jsou Česká televize (ČT), slovenská veřejnoprávní televize RTVS, Filmové ateliéry a slovenská společnost Alef Film&Media. Finančně jej podpořil také Zlínský kraj. Kromě Zlína štáb pracuje také na Slovensku. Seriál uvede příští rok na podzim program ČT Déčko.