"Přijde vám tady snad někdo normální?" odpověděli svorně skateboardisté na dotaz, zda jim životní styl vydržel dodnes. "Skateboarding nás doslova drží pohromadě. Pořád jezdíme po závodech, i když někteří už ne aktivně. Bez toho cestování, zážitků, party s tím spojených neumíme být," řekli.

Pro natočení dokumentu King Skate nasbíral Šafránek od protagonistů 30 hodin autentických videozáznamů skateboardingu z 80. let. Sám natočil dalších 20 hodin rozhovorů a dalších materiálů, navíc získal dalších několik hodin televizních záznamů, s jejichž pomocí budoval v dokumentu dobovou atmosféru. Po zhlédnutí dokumentu i některé samotné jeho hrdiny překvapilo, kolik zážitků se jim před 40 lety podařilo na kameru zachytit.

Kromě zábavy a mejdanů ale zažívali i nepříjemné momenty, kdy byli pod dohledem tehdejšího komunistického režimu. Šok v Československu zažil britský skateboardista Shane Rouse, který do československé komunity v 80. letech přijel. "Lidé tu byli úžasní a rychle jsem se tu stal součástí komunity. Ale rozdíl proti Anglii nebo Německu jsem si uvědomil třeba ve chvíli, kdy nás s kamarádem Klausem zastavila policie v autě. Byli jsme v báječné náladě, ale v tu chvíli jsme ztichli. Atmosféra se najednou změnila, hned jsme úplně zvážněli," popsal zážitek Rouse.

Dokument King Skate mohou diváci v Karlových Varech vidět ve čtvrtek v kině Čas nebo v pátek v divadle Husovka. Na karlovarském festivalu je uveden v sekci Zvláštní uvedení.