Do Prahy přijíždí s nezaměnitelnými španělskými vokály a zvuky kytar v rytmu flamenka. Chybět nebudou hity jako Bamboleo, Volare či Baila Me, které roztančily celý svět. Zároveň představí písničky ze své nové desky.

Hudba Gipsy Kings vychází z flamenka a dalších hispánských stylů. Světovou popularitu zajistilo skupině neortodoxní, popové provedení autorských písniček. Gipsy Kings svůj styl někdy označují rumba catalana. Základem jejich hudebního projevu je mistrná hra na španělské kytary.

Gipsy Kings se dali dohromady už v 70. letech v Arles v jižní Francii. Pod názvem Los Reyes koncertovali na svatbách, při slavnostech i na ulicích. Později hrávali na večírcích v letovisku St. Tropez. Skutečný zlom přišel ve druhé polovině 80. let, kdy skupinu katapultovala na světové výsluní úspěšná deska nazvaná jednoduše Gipsy Kings.

Za svoji kariéru Gipsy Kings také natočili dva hudební filmy. V dalších snímcích, včetně slavného filmu Big Lebowski, zněly jejich písně. Na svém kontě mají i hudbu k muzikálu Zorro, který se hrál na muzikálových scénách ve Velké Británii, Izraeli, Francii, Brazílii a dalších zemích.