Členové legendární britské kapely původní projekt z konce 60. let schválili spíše neochotně, napsal ve středu server Los Angeles Times. John, Paul, George a Ringo se tvůrčího procesu téměř vůbec neúčastnili a objevili se jen v hraném segmentu na konci filmu, jejich hlasy obstarali herci.

"Avšak (film) i tak posílil odkaz kapely a předběhl dobu svou kombinací animace, hraných sekvencí a pozměněných fotografií, čímž částečně předznamenal styl, který se později stal typickým znakem Monty Pythonova létajícího cirkusu," konstatuje LA Times. Pop-artový vzhled dal snímku umělecký šéf projektu Heinz Edelmann, průkopník záhy všudypřítomného stylu neodmyslitelně spjatého s "psychedelickou érou pozdních 60. let".

Úprava do kvality 4K neproběhla za pomoci softwarové automatizace, nýbrž ruční restaurací jednotlivých kreslených snímků. Novou tvář dostal také originální soundtrack, jehož součástí jsou hity jako All You Need Is Love, Eleanor Rigby, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band a samozřejmě Yellow Submarine.

Od singlu z roku 1966 se tvůrci filmu odrazili, aby následně vyslali animované členy Beatles na cestu po smyšleném světě "Pepperland". Čtveřice zde vystupuje jako uskupení Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band a bojuje s padoušskými stvořeními nazvanými Blue Meanies ("modří zlouni"), jejichž posláním je ze světa vymýtit veškerou hudbu a radost.

"Jsme nadšení, že máme tu čest přinést Yellow Submarine zpět na velké plátno, aby si mohly tři generace fanoušků Beatles vychutnat revoluční animaci a známé songy, které jsou dlouho součástí našeho kolektivního kulturního DNA," řekl Richard Abramowitz, šéf společnosti Abramorama, která se na obnoveném vydání podílí. Lístky na výroční promítání se začnou prodávat 17. dubna.