I s novým obohacením expozice by měla pomoci dotace EU. Projekt je odhadnutý na necelé tři miliony korun. "Chtěli bychom udělat po několika letech obnovu expozice a těžíme z toho, že je v Klatovech velmi kvalitní barokní hudba," řekl Chroust. Do části expozice, která se věnuje vědě a kultuře, by měly přibýt informace o barokní jezuitské hudbě ve městě a okolí. Chystá se i autentická nahrávka hudby tak, jak zněla za jezuitů.

Spolek, který ve spolupráci s městem a církví pořádá každý rok konferenci Barokní jezuitské Klatovy, nashromáždil dostatek materiálů z historického a hudebního bádání, které by chtěl zúročit v nové části expozice. "Vymění se obrazovka, chtěli bychom, aby kopírovala tvar stěny. Na jednom stole by se také dalo třírozměrně promítat, o to velmi stojíme. Součástí obměny expozice bychom také chtěli, aby byly vytvořeny animované filmy, které by připomínaly jezuitskou historii," řekl Chroust. Pokud se podaří získat dotaci, úpravy by se uskutečnily po hlavní turistické sezoně, letos na podzim a v zimě.

V klatovském podzemí pod jezuitským kostelem na náměstí bylo v letech 1676 až 1783 pohřbeno 195 lidí. Těla uložená na hoblinách v dubových rakvích časem mumifikoval vzduch proudící katakombami. Do dneška se dochovala jen část mumií.