Příběh je o lazebníkovi Sweeneym, který po návratu z vyhnanství obnoví svou někdejší holičskou živnost nad pekařským krámkem paní Lovettové. Jeho zákazníci však po čase začínají mizet, zatímco jakoby náhodou získává ve stejné době paní Lovettová nový zdroj surovin na výrobu svých lahodných masových bochánků. Příběh z londýnského podsvětí se dočkal několika zpracování, známá je jeho filmová verze od Tima Burtona s Johnny Deppem a Helenou Bonham Carterovou v hlavních rolích. "Sweeney Todd je muzikálem pro náročné publikum, které netouží jen po líbivých áriích, ale chce si užít detailně prokomponované dramatické situace, vyvolávající silné emoce a divácký prožitek," řekl Olšovský. Podle dramaturga Pavla Bára jsou Sondheimova díla označována jako intelektuální muzikály. "I zkušení členové našeho souboru tvrdí, že se jedná o hudebně nejnáročnější muzikál, s nímž se kdy setkali," řekl Bár.

Sílu příběhu dokreslují na komorní scéně kostýmy a scéna v duchu steampunku od britského výtvarníka Dave Bensona, který už v Plzni vytvořil scénu k dvěma muzikálům. "Chtěl jsem vytvořit variaci na historické kostýmy tak, aby byly charaktery uvěřitelné, ale zároveň trochu zvrhlé a pokřivené. Scéna je inspirovaná dobovým blázincem - lásky a ztráty nás někdy přivádějí k šílenství, a to je i příběh Sweeneyho," popsal Benson.

"Sweeney je pro mě jedinečný v tom, že se chce mstít, takže je to vlastně záporný hrdina v hlavní roli, a to si chce zahrát prostě každý. Navíc je role i po pěvecké stránce velká výzva," uvedl představitel hlavní role Jozef Hruškoci. Paní Lovettovou ztvární Stanislava Topinková Fořtová, v dalších rolích se představí Kateřina Falcová jako Johanna, Anthonyho alternují Pavel Režný a Adam Rezner.