Výstava Má vlast, která v Jízdárně představovala českou krajinomalbu a jíž také spolupořádal spolek Mánes, přilákala téměř 35.000 návštěvníků a stala se druhou nejnavštívenější výstavou v tuzemsku v daném roce.

Výstava Světlo v obraze: český impresionismus začala počátkem října, skončila v neděli a prodlužovat se nebude. Z minulých výstav, které se na Pražském hradě konaly a jež měly velkou návštěvnost, Šebek připomněl expozici Hrady a zámky objevované a opěvované, kterou v roce 2015 navštívilo 79.131 návštěvníků a pořádal ji Národní památkový ústav. Obě výstavy překonala pouze expozice Karel IV. - Císař z boží milosti v roce 2006, kterou vidělo přes 100.000 návštěvníků.

Loňskou pravděpodobně nejnavštívenější tuzemskou výstavou výtvarného umění se stala přehlídka Krištofa Kintery v Galerii Rudolfinum, kterou vidělo přes 160.000 lidí. Byla však přístupná zdarma a někteří návštěvníci ji zřejmě navštěvovali opakovaně, velkou část publika tvořily rodiny s dětmi.

Rozsáhlá výstava o českém impresionismu a jeho inspiračních zdrojích nabídla několik stovek děl slavných a oblíbených českých malířů, jejichž práce poslední dobou získávají i stále vyšší tržní hodnotu. Expozici děl Antonína Slavíčka, Antonína Hudečka, Miloše Jiránka, Ludvíka Kuby, Joži Uprky, Maxe Švabinského, Vojtěcha Preissiga, Jana Preislera, Františka Kupky či Václava Radimského doplnily některé zahraniční práce včetně jedné z marin od stěžejní postavy impresionismu Clauda Moneta.