Plovoucí knihkupectví provozuje německá charitativní organizace Gute Bücher für Alle (Dobré knihy pro všechny). Nabízí široké spektrum knih v angličtině a španělštině pro čtenáře různého věku i zájmů, od akademických textů, slovníků přes romány až po dětskou literaturu.

"Pro velké množství návštěvníků jsme první příležitostí, jak si koupit kvalitní knihu za zlomek její maloobchodní ceny," uvedla firma v prohlášení.

Loď Logos Hope je 132 metrů dlouhá a na její palubě pracuje asi 400 lidí šedesáti různých národností. Na lodi se konají i různé kulturní akce, včetně divadelních představení.

V přístavu Santa Marta zůstane plavidlo do začátku ledna, poté se přesune do dvou dalších kolumbijských přístavů. V březnu by měla připlout do Kostariky a pak až do začátku července obepluje tři mexické přístavy.

Logos Hope je už čtvrtou lodí projektu, který funguje od 70. let minulého století. Od té doby navštívilo plovoucí knihkupectví více než 1400 přístavů ve 150 zemích a na své palubě přivítalo na 46 milionů lidí.