Ikona americké hudby, kytarista, zpěvák, skladatel, filmový režisér a fotograf David Byrne stál v roce 1975 v New Yorku u zrodu avantgardních Talking Heads. Kapela hrála písně ovlivněné africkou hudbou, punkem, funky, soulem i diskem a vydala řadu alb. Nejúspěšnější z nich byla deska Remain in Light z roku 1980. Byrne Talking Heads opustil na sklonku 80. let.

Od roku 1980 Byrne spolupracoval s hudebním experimentátorem a producentem Brianem Enem, společně o rok později vydali desku My Life In The Bush Of Ghosts. Poté se Byrne orientoval také na world music a filmovou hudbu. Za hudbu k filmu režiséra Bernarda Bertolucciho Poslední císař získal Oscara.

V roce 1996 hrál na albu Walking on Locusts velšského hudebníka Johna Calea, také vystupujícího na Metronomu, s nímž spolupracoval již v 70. letech. Byrne je držitelem ocenění Grammy, Oscara a také Zlatého glóbusu. V roce 2002 byl uveden do Rock and Roll Hall of Fame jako člen Talking Heads.

Na rok 2018 David Byrne oznámil plány vydat nové sólové album. Kromě Metronome potvrdil i účast i na festivalech Roskilde a Lollapalooza a na svém tour po východním pobřeží Spojených států bude testovat unikátní dynamickou scénu, kterou představí i na festivalech, uvedla Vašíčková.

Metronome ze zahraničních hostů zveřejnil v minulých týdnech jména The Chemical Brothers, Toma Odella, Johna Calea či Faithless DJ Set, z domácích interpretů Tata Bojs, v rámci jejichž koncertu vystoupí také Zrní, Umakart a Midi Lidi.