"Celý festival by měl postupně dostávat takovou podobu, aby sem lidé kvůli němu jezdili, aby si tu na týden pronajali hotel a mohli každý den navštěvovat nějaké představení nebo koncert. To je taková moje vize do budoucna," uvedla Pecková. První ročník navštívilo kolem 2000 diváků.

Festival se bude konat od 26. srpna do 3. září 2018. Zahájí jej Requiem pro varhany a sbor Gabriela Faurého v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Do Klášterních zahrad pořadatelé umístili pořad Večer operních árií z operety Jacquese Offenbacha Krásná Helena, v titulní roli se představí Pecková za doprovodu Komorní filharmonie Hradec Králové. Na 31. srpna je do Muzea barokních soch naplánovaná opera Christopha Willibalda Glucka Paride ed Elena, v roli Parida se představí Jarmila Balážová, jedna z loňských frekventantek. Orechestr L'armonia terrena bude řídit Zdeněk Klauda. Součástí přehlídky je rovněž happening s hudbou, módou, vařením a vystoupením hostů v Medlešicích, odkup Pecková pochází. Na závěr přehlídky připravuje Tomáš Vondrovic vlastní hru Smaragdová destička aneb Bohové, vraťte se, turistům se stýská, kterou organizátoři označují za antický kabaret. Představení budou lidé moci vidět v Pippichově divadle.

Příští rok se opět budou konat třídenní interpretační kurzy pro zpěváky vážné hudby, tentokrát je doprovodí i přednášky o psychologii, sebeprezentaci a kurz líčení. Závěrečný koncert účastníků se uskuteční 30. srpna v Regionálním muzeu. Kompletní program je uveden na stránkách festivalu.