"Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové," uvedl režisér Vít Karas k tomu, že film není klasická pohádka. Hlavní hrdina Přání k mání je teenager Albert, zoufale a jednostranně zamilovaný do sestry svého kamaráda. Děj se odehrává v předvánočním lázeňském městě, kterému vévodí vyhlášený mezinárodní hotel sebestředného hoteliéra Bosáka a Albertovi rodiče vystupují v hotelové kouzelnické show.

Albertova vysněná dívka ale miluje lamače dívčích srdcí Bosáka juniora. Albert nevěří, že by povrchní nafoukaný floutek mohl skromnou Johanu, toužící studovat na francouzské Sorbonně, opravdu zaujmout a rozhodne se bojovat o její srdce. Díky dobrému skutku získá od kouzelného dědečka jedno přání. A s ním přichází otázka, jak s ním co nejlépe naložit. Leckdo mu ho chce vyfouknout pro sebe a on sám ho nechce úplně promarnit. Začíná tak jeho cesta poznáním a velkým rozhodováním. Snímek produkovala Česká televize, Promea a TV Markíza.

Devětatřicetiletý režisér Vít Karas má za sebou několik celovečerních filmů, televizních seriálů, respektive jejich epizod i hudebních videoklipů. Objevuje se také ale jako herec, po maturitě se hlásil zároveň na DAMU i na FAMU. Nejprve byl přijat na divadelní fakultu a ve třetím ročníku znovu zkusil filmovou a byl úspěšný. Jako student režíroval krátké filmy, třeba Pouta nejsilnější a Malý svět, v němž ztvárnil hlavní roli Vladimír Dlouhý. Oba byly úspěšné na filmových soutěžích.

Později režíroval seriál ze světa módy Dokonalý svět, některé epizody seriálu Škoda lásky nebo seriálu Kapitán Exner. Natočil pohádky Micimutr a O pokladech.