Závěrečný film retrospektivy, který sledovalo téměř zaplněné kino, nabízí pohled na 20. letní olympijské hry konané v Mnichově očima osmi světových režisérů. Mezi nimi jsou Kon Ičikawa, Claude Lelouch, Jurij Ozerov, Arthur Penn, Michael Pfleghar, John Schlesinger a Mai Zetterlingová. Kolektivní dokumentární snímek se v něm snaží přiblížit nikoliv novinářskou, statistickou stránku sportovního svátku, ale nahlédnout na osobní tvář sportu, který přináší euforii, ale i bolest a zklamání.

Forman přispěl snímkem Desetiboj, v němž díky montáži nechal sportovce vystupovat pod taktovkou dirigenta Karla Böhma. Epizoda Formana je šestá v pořadí, je nejdelší a vzhledem ke svému umístění a pojetí i jedna z nejvýraznějších částí filmu. Zachycuje drama desetiboje, který je vrcholovou olympijskou disciplínou. Formanovi hrdinové jsou závod od závodu stále vyčerpanější, při svých výkonech viditelně trpí, pronásledují je nečekané karamboly a závodníci končí na pokraji fyzického kolapsu. To vše za zvuků bujaré dechovky, kravských zvonců, jódlování i vážné hudby, vrcholící ve finále ironicky působící Beethovenovou Ódou na radost.

"Odmala jsem toužil po tom uvidět jednou olympiádu na vlastní oči. Snad proto jsem se pustil do tohoto projektu, abych dostal to nejlepší místo na stadionu a mohl se dívat," uvedl k dokumentu Forman. Režisér nemohl točit s kameramanem Miroslavem Ondříčkem, kterému české úřady nepovolily spolupracovat s emigrantem. Místo něho si vybral švédského kameramana Jorgena Perssona,

Mnichovskou olympiádu poznamenal teroristický útok palestinských radikálů, kteří napadli ubytovnu izraelské výpravy a zabili 11 sportovců. Vzhledem k tomu, že dokument z 90 procent vznikl před tragickou událostí, zaznamenal ji pouze režisér Schlesinger.

Přehlídku For Man For All zahájilo 18. ledna promítání filmu Černý Petr. Následovaly snímky Vlasy, Lásky jedné plavovlásky, Přelet nad kukaččím hnízdem, Konkurs a Odcházím, Dobře placená procházka, Hoří, má panenko, Lid versus Larry Flynt, Valmont, Chytilová versus Forman, Ragtime a Muž na Měsíci. Životní jubileum režiséra Formana, držitele dvou Oscarů a tří Zlatých glóbů, připomínají televize, kina i česká centra ve světě.