Příbramské divadlo na rozdíl od jiných scén sestavuje dramaturgický plán vždy na kalendářní rok. Prvním premiérovým představením, s níž se počítá v roce 2017, bude v únoru hra ruského dramatika a spisovatele Nikolaje Vasiljeviče Gogola Ženitba. "Je to velká klasická komedie, bude ji režírovat pan Viktor Polesný, který je divákům znám v poslední době spíš jako televizní režisér," uvedla dramaturgyně Kateřina Fixová.

Na konci dubna bude uvedena jako profilový titul inscenace Obsluhoval jsem anglického krále. "Ta dramatizace je hrozně zajímavá v tom, že je původně napsaná pro brněnské Divadlo na provázku, je zajímavá svojí formou, protože obsahuje celý ten román, jak ho známe," dodala Fixová.

V červnu na malé scéně diváci zhlédnou komedii Rolanda Schimmelpfenniga Arabská noc, kterou soubor nastuduje pod vedením mladé začínající režisérky Alžběty Burianové. Prvním představením po letních prázdninách bude komedie s absurdními prvky Narozeniny Harolda Pintera a závěr sezony bude koncem listopadu patřit detektivce A pak už tam nezbyl ani jeden od Agathy Christie, kterou diváci znají spíše pod názvem Deset malých černoušků.