Světovou premiéru Star Treku 3 v San Diegu provázel 90členný symfonický orchestr, ohňostroje, laserová show i pocta zesnulým hvězdám Leonardu Nimoyovi a Antonu Yelchinovi.

Premiéry se zúčastnilo na 3500 diváků, kterým film představili Chris Pine, Zoe Saldanaová, Karl Urban a další herci. "Neumím si představit lepší místo pro premiéru tohoto filmu, než tady na Comic-Conu," řekl na červeném koberci před premiérou herec Zachary Quinto.

Na Comic-Conu, který začal ve čtvrtek, bude Star Trek jako jedno z hlavních témat až do nedělního závěru, a plánuje se několik dalších festivalových promítání.

Sága Star Trek, kterou roku 1966 vytvořil Gene Roddenberry, letos slaví 50. výročí své existence. První startrekovský seriál vznikl roku 1966 a měl tři řady. Příběhy kapitána Jamese Kirka s posádkou vesmírné lodi USS Enterprise pokračovaly v animovaném seriálu a šesti celovečerních filmech. Pak byly postupně natočeny další čtyři seriály, a od roku 2009 do kin vstoupily dva filmy v podobě rebootu, tedy převyprávění původního děje.

Třetí film z této série - Star Trek: Do neznáma, si podle kritiků zjevně klade za cíl konečně přesvědčit ty fanoušky Star Treku, kteří přijali reboot své klasiky se smíšenými reakcemi - a zároveň dál rozšířit přitažlivost ságy mezi běžnými návštěvníky kin.

Star Trek: Do neznáma, se zatím dočkal nejlepšího přijetí z trojice rebootů a má z nich nejlepší skóre na serveru Rotten Tomatoes.