"Na dnešní neformální prezentaci v LaRitmě se budou návštěvníci moci seznámit s letošními projekty Čojč. Patří mezi ně například projekt Čojč Magnet, na kterém v rámci bavorského týdne Plzně 2015 vystoupilo 100 českých a bavorských účastníků, nebo projekt Adrenalin, ve kterém dvacítka mladých lidí zkoumala své osobní hranice," uvedl Müller. Celkem podle něj Čojč každoročně připravuje divadelní projekty pro mnoho desítek mladých lidí z Čech a z Bavorska, které každý rok zhlédne odhadem tisícovka diváků z obou zemí.

V Aši se členové sítě Čojč o víkendu sejdou mimo jiné kvůli konferenci, kde zhodnotí letošní projekty a představí plány na příští rok. "Pedagogové a vedoucí divadelních skupin se zúčastní workshopů zaměřených na Čojč pedagogiku pro práci s dvojjazyčnými skupinami," doplnil Müller.

Projekt Čojč vznikl v roce 2003 a setkávání české a německé mládeže vedou divadelní pedagogové. Divadelní představení jsou dvojjazyčná a fungují díky míchání jazyků - dvojjazyčným dialogům, řeči těla a dalším kreativním formám.