Zatímco herečky mají tradičně na výběr z nepřeberné škály možností co do barev, střihů i módních návrhářů, aby na předávání Oscarů nejlépe zazářily, mužům ve smokingu příliš prostoru pro kreativitu nezbývá. Letos ale z jejich řady vystoupil zpěvák Pharrell Williams, který dorazil ve smokingu od Lanvina, jenž měl namísto klasických dlouhých kalhot kraťasy ke kolenům.

Jedním z vrcholů oscarové noci je pocta 75. výročí filmu Čaroděj ze země Oz. Na ceremonii proto dorazila dcera hlavní hvězdy filmu Judy Garlandové, zpěvačka a herečka Liza Minnelliová, která zvolila modrý kalhotový kostým a doplnila ho modrými prameny vlasů v účesu.

Pokud jde o barvy, letos červenému koberci dominovaly odstíny ledově modré, růžové v odstínu okvětních lístků, šeříkové, krémové a mléčně bílé. Hvězda filmu Woodyho Allena Jasmíniny slzy Cate Blanchettová zazářila na červeném koberci v průsvitných šatech tělové barvy od Armaniho, bohatě zdobených bílými pajetkami a zlatými korálky. Jak poznamenal server Hollywood Reporter, kdyby šaty Cate Blanchettové byly film, dostaly by Oscara za nejromantičtější snímek.

Kristen Bellová, která propůjčila hlas postavě Anny v animovaném muzikálu Ledové království, dorazila v korzetové, světle šeříkové róbě od Roberta Cavalliho. A Camila Alvesová, manželka hvězdy filmu Klub poslední naděje Matthewa McConaugheyho, který sám vzbudil pozornost bílým sakem, okouzlila v čisté hollywoodské eleganci v podobě hladkých, pudrově růžových šatů s dlouhými rukávy a vlečkou.

Ovšem vítězkou je letos podle stylistů Lupita Nyong'oová, herečka z filmu 12 let v řetězech. Vycházející filmová hvězda, která v sobotu oslavila 31. narozeniny, si na Oscary oblékla nádherné, ledově modré šaty značky Prada.

"Je to odstín modré, která mi připomíná Nairobi, a já jsem na sobě chtěla mít kousek domova," řekla keňská herečka, která ve filmu 12 let v řetězech hraje tvrdě pracující otrokyni Patsey a získala za ni Oscara pro nejlepší herečku ve vedlejší roli.