Podle informací Unie filmových distributorů jsou mezi letošními novinkami zatím tři desítky premiér českých celovečerních filmů. Už 9. ledna sérii zahájí příběh osudové lásky z konce 80. let režiséra, scenáristy a producenta Jiřího Vejdělka Něžné vlny. Prvním dokumentem bude 16. ledna Návrat Agnieszky H., který o tvůrkyni projektu Hořící keř věnovanému Janu Palachovi natočila v Praze žijící filmařka Krystyna Krauzeová.

Z velkofilmů budou o přízeň diváků bojovat v distribuci například od 6. listopadu sci-fi Christophera Nolana nazvaná Interstellar. Koncem března má diváky ohromit velkofilm Darrena Aronofského nazvaný Noe s Russelem Crowem v titulní roli a s Anthonym Hopkinsem jako Metuzalémem. Ridley Scott natočil další biblický příběh Exodus, ve kterém Mojžíše ztvárnil Christian Bale - ten ale do kin vstoupí až v polovině prosince.

Od konce února se bude promítat remake příběhů plavovlasé markýzy Angeliky. Na natáčení se podíleli filmaři z Francie, Německa, Belgie, Rakouska i České republiky, režisérem byl francouzský scenárista a producent Ariel Zeitoun. Od 24. dubna přivítají fanoušci návrat komiksového pavoučího muže ve filmu The Amazing Spider-Man 2.

Jan Hřebejk uvede Zakázané uvolnění do kin 12. června; spolupracoval na něm se scenáristou Petrem Kolečkem. Na konec srpna chystá premiéru pohádkové komedie Tři bratři Jan Svěrák. Natočil ji podle scénáře svého otce Zdeňka Svěráka vytvořeného na základě dětských minioper s hudbou Jaroslava Uhlíře. Na podzim přijde do kin novinka Alice Nellis nazvaná Andělé podle knihy Michala Viewegha. V prvním čtvrtletí se v kinech objeví Vejška Tomáše Vorla a filmový debut Ondřeje Sokola Krásno.

Začátkem února bude mít premiéru komedie Dědictví aneb Kurva se neříká. Od 20. února vtrhne do kin Troškovo pokračování letos nejúspěšnějšího titulu Babovřesky, který zhlédlo na 650.000 lidí. Hned poté bude uveden slovensko-český komediální thriller Kandidát a 6. března snímek Andrey Sedláčkové Fair Play na téma dopingu sportovců nejen v socialistickém Československu. Vznikl v koprodukci se Slovenskem a Německem.

V březnu se dostane i na novinku Karla Janáka. Má název 10 pravidel a její podtitul Jak sbalit holku jednoduše vystihuje hlavní zápletku. Říjen nabídne režijní filmovou prvotinu Miroslava Krobota Díra u Hanušovic. Satirická komedie je příběhem mladé ženy, která vede hospůdku v horské vesnici a hledá mezi místními neperspektivními muži životního partnera.