"Chceme, aby se v malém sále hrálo pravidelně a lidé tím pádem měli větší možnost výběru filmů," řekl Vítek. Nový provozovatel si dal za cíl dosáhnout v kině Centrál měsíční návštěvnosti 3500 platících diváků, což se však během roku kromě dvou měsíců nepodařilo. "Ten rok mohl dopadnout určitě lépe, máme před sebou ještě dlouhou cestu, abychom se dostali na vyšší návštěvnost," řekl Vítek.

Hradecký Centrál zaznamenal pokles především u diváků takzvaných artových filmů. "Určitě je částečně způsobený tím, že kino bylo zavřené a lidé si našli cesty, jak filmy zhlédnout jinde. Přispělo k tomu, že minulý provozovatel kina už měl na konci potíže a nezaměřoval se tolik na tento druh diváků," řekl Vítek. Podle něj se stává, že na premiéru nového artového snímku dorazí třeba jen 18 diváků.

Bio Centrál má roční rozpočet necelých pět milionů korun, dotace královéhradecké radnice, která kino vlastní, je 950.000 korun. Kino má čtyři stálé zaměstnance, ostatní jsou externisté.

Sdružení Pro-Centrál skončilo kvůli dluhům v insolvenčním řízení. Přihlášeno je 30 věřitelů s pohledávkami za osm milionů korun, největším z nich je město s pohledávkou za téměř 4,4 milionu korun. Krach kina Centrál měl i politickou rovinu. Jednatel Pro-Centrálu a šéf kina Leoš Kučera se po volbách v roce 2010 stal za uskupení Doma v Hradci náměstkem primátora. Když se dluhy kina a nesrovnalosti v jeho účetnictví dostaly loni na veřejnost, Kučera na funkci náměstka rezignoval. Městským zastupitelem zůstal.