Na Boží hod vánoční 25. prosince se od 15:00 odehraje v kostele sv. Šimona a Judy koncert, kde jako jinde zazní Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby, ovšem s podtitulem "cum populo". "Každý návštěvník dostane při vstupu do sálu noty a může se zpěvem zapojit ve všech sborových částech. Tento formát je již po mnoho let velmi populární a vyhledávaný. Zpívající publikum povedou hráči FOK s dirigentem Jaroslavem Brychem, sólisty a smíšeným sborem," vysvětlila Maňourová.

Tradičními i méně známými vánočními písněmi v gospelových, spirituálových a populárních úpravách zaplní kostel sv. Šimona a Judy ve stejný den v 18:00 Zuzana Stirská a sbor Fine Gospel Time. Zpěváky doprovodí orchestr Archioni Plus pod vedením Michala Macourka a skupina Fine Time s Jakubem Přibylem.

Svatoštěpánský večer 26. prosince bude patřit Vánočnímu oratoriu Johanna Sebastiana Bacha. Do kostela sv. Šimona a Judy ho na 18:00 připravili Pražský barokní soubor pod vedením Vojtěcha Jouzy, sbor Martinů Voices a sólisté Alena Hellerová, Markéta Cukrová, Hasan El-Dunia a Tomáš Král.

Rok české hudby 2014 zahájí FOK českým repertoárem. Na Novoročním koncertě v 19:30 zahraje orchestr pod taktovkou svého hlavního dirigenta Muhaie Tanga obě řady Slovanských tanců Antonína Dvořáka.

Vstupenky na všechny vánoční koncerty jsou v prodeji v pokladně FOK v Obecním domě a v kostele sv. Šimona a Judy vždy jednu hodinu před tamními koncerty. Více informací se nachází na www.fok.cz.