Soud uznal ženu vinnou ze zpronevěry, za kterou jí uložil trest 5,5 roku vězení. Za podvod si poté má odsedět další dva roky. Podle obžaloby přijímala Tobolová od svých klientů a klientů realitní agentury mezi lety 2007 až 2013 v souvislosti s obchody s nemovitostmi peníze do advokátní úschovy. Následně si je bez jejich souhlasu přivlastňovala pro vlastní potřebu. Podstatnou část peněz dále půjčovala svému známému.

Ve spisu figurují desítky poškozených lidí a několik firem. Podle státního zástupce už Tobolová většinu způsobené škody uhradila. "Stále nevyplacena zůstává částka přesahující čtyři miliony korun," uvedl Matoušek. Podle rozsudku musí Tobolová dluh uhradit.

V pondělí, kdy hlavní líčení začalo, Tobolová uvedla, že je jí celé situace líto a má kvůli ní psychické problémy. Podstoupila i léčbu závislosti na alkoholu. Klienty prý však nikdy neměla v úmyslu poškodit. Žena zároveň zažádala o konání dalších jednání v nepřítomnosti, čemuž předsedkyně senátu Iveta Šperlichová vyhověla. Dnešního vynesení rozsudku se proto Tobolová nezúčastnila.