Řidič z Jirkova na Chomutovsku už v červnu letošního roku svou agresivní jízdou v Pražské ulici v Chomutově způsobil dopravní nehodu. "Se svým osobním vozidlem úmyslně bočně narazil do osobního vozidla řidičky, která ho předjížděla," uvedla mluvčí.

Obdobně se podle policistů zachoval také v listopadu, na silnici l/13 poblíž Baumaxu v Chomutově. S vypůjčeným vozidlem opět způsobil dopravní nehodu v době, kdy byl řidičkou předjížděn. "Ženu dojel, předjel a pak náhle vjel do jejího jízdního pruhu, přičemž poškozená řidička již přes veškerou snahu nestačila zabránit střetu vozidel," popsala Pivková.

Ani v jednom případě nebyli účastníci nehod vážně zraněni, což je podle policistů zásluha duchapřítomnosti obou řidiček. Škody na vozidlech byly odhadnuty na 50.000 korun. Muž byl zadržen a státnímu zastupitelství byl doručen podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. "Okresní soud o uvalení vazby v neděli rozhodl a zadržený byl následně eskortován do vazební věznice v Litoměřicích," řekla mluvčí. V případě odsouzení hrozí muži za uvedené jednání trest odnětí svobody v rozmezí dva až osm let.