V Ingušsku, stejně jako v Čečensku, Dagestánu a dalších severokavkazských autonomiích, je svatba velkou a nákladnou událostí, která nezřídka trvá několik dní. Po silnicích projíždějí kolony svatebčanů posilněných alkoholem, nevázané oslavy pravidelně doprovází střelba. Občas se oslavy přesunou i do metropole Moskvy, kde kvůli výtržnostem a veřejnému ohrožení už stanulo před soudem několik desítek Kavkazanů.

Na poradě ingušské bezpečnostní rady dal Jevkurov podle serveru Kavkazskyj uzel průchod svému rozhořčení, které vyvolal nedávný incident v obci Surchachi. Jízda autokolony skončila hromadnou havárii luxusních vozů, jejichž řidiči soutěžili o to, kdo zaujme čestné místo za automobilem s nevěstou.

Komise pro svatební kolony má být sestavena do deseti dnů, uvedl Jevkurov. Jejím úkolem bude zaznamenávat, sledovat a kontrolovat trasy svatebních autokolon a vyhodnocovat chování řidičů i cestujících. V případě incidentu nebo porušení dopravních předpisů má zasáhnout policie. "Nebudeme před nimi zavírat oči. Svádět honičky na silnicích na lidový folklór je urážkou našeho národa," prohlásil ingušský prezident.