Úředník, který dosud pracuje na boskovické radnici, se proti verdiktu může odvolat k brněnskému krajskému soudu. Státní zástupce Radek Hůlka žádal pro Kincla za zneužití pravomoci úřední osoby, braní úplatku a pojistný podvod až pět let vězení.

Blanenský soud jej nakonec uznal vinným z nestandardního postupu při řešení 13 dopravních přestupků a z pojistného podvodu. S Kinclem byli stíháni ještě další čtyři lidé za účast na těchto skutcích. Všichni dostali podmíněné tresty.

Žalobce tvrdí, že mnohé přestupky řešil Kincl nepřiměřeně mírnou formou. Údajně se v Boskovicích hovořilo o tom, že s ním lze tento postup domluvit za úplatek 25.000 korun. Úředník ale tvrdí, že postupoval vždy zákonným způsobem.

Městský úřad Boskovice jej po vznesení obvinění sice nepropustil, ale přeřadil na jinou práci. "Samozřejmě je odbor dopravy po této kauze pod větší kontrolou. Nicméně stále platí presumpce neviny. Počkáme na písemné vyhotovení rozsudku, a pak se rozhodneme, jaký postup zvolíme dál," řekl ČTK v reakci na dnešní verdikt tajemník boskovické radnice David Škvařil.