Oheň vzplál, když se při doprovodné pyrotechnické show vznítila polystyrénová dekorace. O život přišlo nejméně 27 lidí a kolem 180 utrpělo zranění. Počet obětí ale může ještě vzrůst, protože 25 ze 146 hospitalizovaných je ve vážném stavu.

Podle Delii Tuguiové, která byla na koncertě s manželem a synem, rychlost šíření plamenů návštěvníky klubu zaskočila a vyvolala v sále paniku a chaos. Frontman rumunské metalové skupiny Goodbye to Gravity se podle ní pokusil o pohotový vtip, když první jiskra zapálila dekoraci, ale záhy pochopil, že situace je vážná.

"Hlavní zpěvák rychle zavtipkoval: 'To není součást programu.' Vzápětí si uvědomil, že to není žert, a požádal o hasicí přístroj," napsala Delia na Facebooku. "Během 30 sekund... se oheň rozšířil po celém stropě. Lidé se rozběhli k východu, ale byl příliš úzký, a tak zpanikařili. Lidé se za mnou začali tlačit a šplhat po sobě ve snaze dostat se ven," dodala.

"Přátelé se vzájemně hledali pod hromadou lidí. Ozývalo se: 'Jsi to ty? Kde jsi? Nevidím tě. Je to tvoje ruka? Byla to noční můra," líčila hrůznou situaci Delia, která v té chvíli už věděla, že se některým uniknout nepodaří. "Uvědomila jsme si, že ti, kteří byli na druhém konci baru, se ven živí nedostanou."

Florentina Dincaová, která bydlí naproti nočnímu klubu Colectiv, kde se tragédie odehrála, podle agentury AP uvedla, že všude panoval chaos, když se záchranáři snažili pomoci vážně popáleným hostům koncertu. "(Lidé) byli vystrašení, křičeli, záchranáři nevěděli, co dělat. Dívky měly spálené vlasy, měly popálené tváře. Byla to hrůza," popisovala situaci 38letá Florentina.

Podle Bogdana Oprity, mluvčího jedné z bukurešťských nemocnic, do níž byly převezeny desítky postižených, to bylo nejhorší krveprolití od protikomunistické revoluce z roku 1989. "Bylo to jako válka. Desítky chirurgů byly z domovů povolány k operacím," řekl.