Více než 63 procenty se na loňských tržbách společnosti podílel export. Firma dodává své výrobky do několika desítek zemí, své pobočky má na Slovensku, v Polsku, Španělsku, Rakousku, Velké Británii a USA. Celková čistá aktiva společnosti dosahovala na konci loňského roku více než 82,4 milionu korun, vlastní kapitál firmy činil téměř 34,1 milionu korun a cizí zdroje přes 48,2 milionu korun. Průměrný přepočtený počet zaměstnanců mmcité 1 byl loni 30, stejně jako v roce 2016. Na mzdové náklady firma v loňském roce uvolnila téměř 15,7 milionu korun.

Společnost v roce 2017 pracovala mimo jiné na vývoji a rozšíření řady designových odpadkových košů MINIUM. Dále dokončila vývoj zastávkových přístřešků VLTAU, lavičky s betonovým opěradlem SATELLITE, nové řady betonových odpadkových košů BETTER, kompaktního LED osvětlení pro parkové lavičky nebo lavičky E-BLOCQ s úschovnými boxy a zabudovaným akumulátorem na dobíjení kol.

Firma mmcité 1 je součástí skupiny mmcité, jejíž základy položili na začátku 90. let tehdejší student designu David Karásek se spolužákem Radkem Hegmonem. Výrobky mmcité od té doby získaly řadu ocenění. Jádro skupiny tvoří právě mmcité 1 a také firma mmcité +, která vyrábí například přístřešky pro dopravní terminály či protihlukové stěny.